• Jané: "Volem concrecions i no excuses. Volem un calendari concret de quan arribarà el tercer fil a Tarragona i Reus"


  17 de juny de 2015

  El diputat català adverteix que hi ha moltes empreses de la zona que ja han fet inversions per a la connexió de l'ample europeu i que necessiten aquest tercer fil per poder ser més competitives.

   

  El diputat del Grup Parlamentari Català (CiU) per Tarragona, Jordi Jané, ha criticat aquest matí a la ministra de Foment, Ana Pastor, la manca de concreció en l'execució de les obres del tercer fil que han de permetre la connexió d'ample europeu i d'alta velocitat a les ciutats de Tarragona, Reus i en tota la línia entre Vila-Seca i Castellbisbal. "Li pregunto per concrecions, no volem excuses. Volem calendaris concrets d'execució de les obres i saber quan arribarà aquest tercer fil. Fan molta publicitat, però quin és el calendari?", es preguntava Jané.

   

  El diputat de CiU ha recordat que la segona gran àrea metropolitana de Catalunya es troba entre les ciutats de Tarragona i Reus, ciutats on de moment no arriba l'alta velocitat. A més, ha recriminat a la ministra el compromís que va adquirir fa dos anys amb l'alcalde de Reus perquè arribés l'alta velocitat, a través del tercer fil, a aquestes localitats. "Aquestes promeses no es concreten amb realitats", ha recriminat Jané i ha demanat a la ministra que es dugui a terme una connexió a la zona del Penedès entre aquest tercer fil i la línia d'alta velocitat perquè arribi fins a Sants.

   

  "Hi ha moltes empreses que generen ocupació, empreses que busquen competitivitat que ja han realitzat obres en el seu interior per instal·lar l'ample europeu i, en canvi, no arriba el tercer fil i no poden connectar aquestes mercaderies per sortir cap a Europa i fer d'aquest Corredor del Mediterrani una realitat", ha reclamat.

   

  El diputat català ha transmès, a més, la inquietud de gran part de la societat que està reclamant al Ministeri de Foment aquesta concreció sobre el tercer fil que no arriba. "La Cambra de Comerç de Tarragona i el Port de Tarragona esperen aquest tercer fil per poder connectar amb ample europeu", li ha traslladat Jordi Jané.