• CiU defensa una esmena a la totalitat a la Llei de qualitat alimentària per ser intervencionista i envair competències de les comunitats autònomes


    18 de juny de 2015

    Solsona: "És una llei innecessària que torna a escudar-se en l'excusa d'adaptar-se a la normativa europea per fer una política intervencionista"

     

    El portaveu d'agricultura del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés, Marc Solsona, ha defensat aquest matí una esmena a la totalitat a la Llei de qualitat alimentària per considerar-la intervencionista i envair aquells àmbits en què les comunitats autònomes tenen competències exclusives. "És una llei innecessària tal com està plantejada i que torna a escudar-se en l'excusa d'adaptar-se a la normativa europea per fer una política intervencionista", ha dit Solsona qui considera que el principal objectiu de la llei és incrementar la intervenció de l'Estat en matèries que fins ara estaven reservades a les comunitats per així guanyar quotes de recentralització.

     

    El diputat de CiU ha criticat que la llei unifiqui la normativa de la qualitat alimentària posant com a excusa la diversitat normativa entre comunitats autònomes, precisament una competència -la d'agricultura i ramaderia- que resideix precisament en aquestes mateixes comunitats autònomes. Per aquest motiu, Solsona considera que "la igualtat de tracte en tot el territori estatal i la translació dels principis de la unitat de mercat en l'àmbit de la qualitat alimentària constitueix una greu alteració de l'ordre competencial i buida de contingut la competència de la Generalitat i de la resta de comunitats".

     

    Solsona, a més, ha denunciat que molts aspectes regulats per la nova normativa estatal entren directament en contradicció amb el model català, sobretot perquè la interpretació que aquesta Llei fa de la unitat de mercat "va orientada a anul·lar les legislacions més avançades en defensa del consumidor, per protegir les que són menys exigents".