• Barberà rebutja el Projecte de Llei del Patrimoni Natural i Biodiversitat per la seva "invasió competencial sense precedents"


  18 de juny de 2015

  CiU considera que aquesta llei amplia l'intervencionisme de l'Estat en matèries reservades a la gestió de la Generalitat i altres administracions autonòmiques competents en medi ambient.

   

  El diputat del Grup Parlamentari Català (CiU), Martí Barberà, ha mostrat avui en el ple del Congrés el seu rebuig al Projecte de Llei del Patrimoni Natural i Biodiversitat pel seu caràcter invasiu en competències que fins al moment estaven reservades a la gestió autonòmica. "Tornem a veure la desconfiança de l'Estat en les responsabilitats dipositades en les comunitats autònomes per justificar una invasió competencial sense precedents", ha dit Barberà en la seva defensa a l'esmena a la totalitat.

   

  El diputat de CiU ha lamentat que una vegada més l'Estat vulneri la distribució competencial vigent establerta en la Constitució i els estatuts d'autonomia. "Aquesta llei atribueix a l'Estat competències que pertanyen a les comunitats autònomes", ha destacat Barberà i considera que aquesta és una prova més de la recentralització que porta a terme el govern central.

   

  Per al diputat català, aquesta llei representa "un pas enrere" que no millora la política mediambiental. "Per millorar la conservació, l'ús sostenible i la restauració del patrimoni natural i de la biodiversitat, no cal canviar necessàriament els subjectes de l'acció, fins ara les Autonomies", ha explicat Martí Barberà.