• Surroca: "És un greu error judicialitzar qüestions polítiques"


  18 de juny de 2015

  La diputada de CiU ha criticat que es vulgui posar un doble control d'inconstitucionalitat sobre els estatuts d'autonomia.

   

  La diputada del Grup Parlamentari Català (CiU), Montse Surroca, ha criticat avui en el ple la recuperació del recurs previ d'inconstitucionalitat per als estatuts d'autonomia. "Ens oposem perquè no solucionarà res sinó tot el contrari. És un greu error judicialitzar qüestions polítiques", ha explicat Surroca i ha recordat que els estatuts d'autonomia aprovats per la via de l'article 151 de la CE són ratificats per la ciutadania, de manera que es veta una voluntat expressada a les urnes. "Un tribunal pot anul·lar directament aquesta voluntat?", ha qüestionat.

   

  La diputada ha explicat que, si bé és positiu voler reformar la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional, aquesta reforma arriba tard i malament, i agreuja el conflicte de legitimitats: "La sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya és el clar exemple d'aquest conflicte de legitimitats. Convertir aquest tribunal en una tercera cambra és un gravíssim error", ha insistit la diputada de CiU.

   

  "Decisions que són polítiques no haurien de correspondre a aquest Tribunal. Parlem d'una imprudent i improcedent judicialització", ha explicat Montse Surroca.